субота, 13 листопада 2021 04:37

Вчені порівняли ефективність Covid-вакцин Pfizer, Moderna та Johnson

У США порівняли ефективність Covid-вакцин Pfizer, Moderna та Johnson & Johnson, які стали гірше захищати від коронавірусу, якщо порівнювати із початком року.

Американські дослідники проаналізували дані 780 тис. вакцинованих, пише Science.

"Показники ефективності знизилися через агресивніший штам Delta. Загалом це стосується запобігання зараженню, але у боротьбі з летальними випадками препарати працюють відмінно", - йдеться у повідомленні.

У березні вакцина Pfizer/BioNTech запобігала зараженню Covid-19 із ефективністю 86,9%. У вересні - з ефективністю 43,3%. Кращі результати у Moderna: її ефективність знизилася з 89,2% у березні до 58% у вересні. Найгірша ситуація у Johnson & Johnson – 86,4% у березні проти 13,1% у вересні.

Автор: science.org
  Порівняли ефективність вакцин Pfizer, Moderna та Johnson
Порівняли ефективність вакцин Pfizer, Moderna та Johnson

Щодо запобігання смертельних випадків ситуація дещо краща. Із липня по жовтень Pfizer показала ефективність у 84,3%. У людей від 65 років- 70%. Moderna – 81,5%, а у людей віком від 65 років - 75,5%. Johnson & Johnson – 73% та 52,2% у людей старше 65 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибіотики можуть ускладнити лікування коронавірусу - МОЗ

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплюють декількома вакцинами: CoronaVac, Comirnaty від Pfizer, AstraZeneca та Moderna. Вони мають різний спосіб дії. Але жодна із них не може заразити людину Covid-19, оскільки у її складі немає живого вірусу. Водночас препарати стимулюють вироблення імунітету.

Зараз ви читаєте новину «Вчені порівняли ефективність Covid-вакцин Pfizer, Moderna та Johnson». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути