середа, 02 червня 2021 03:45

В Україні запрацювала перша мережа 5G. Поки в тестовому варіанті

В Україні запрацювала перша мережа 5G. Поки в тестовому варіанті
Почала працювати мережа 5G. Фото: Сегодня

В Києві відкрився перший в Україні демонстраційний центр 5G. Його створили з метою контролю і тестування роботи технології.

Центр працює в БЦ "Форум" на вулиці Пимоненка. Мережа продовжує безперервну роботу, що дозволяє проводити тести в короткі терміни, повідомляє пресреліз.

Демонстраційний центр відкрила компанія Ericsson. Центр являє собою тестову лабораторію з усім необхідним обладнанням. Там встановлені і повністю інтегровані елементи мереж 4G і 5G, а також розширена автомномная мережу 5G.

У лабораторії проводять тестування роботи мережі, сценаріїв віддаленої підтримки, моніторингу та контролю процесу за допомогою відеострімінга в реальному часі між об'єктами.

У центрі готують голосові сервіси систем зв'язку (Mission Critical Push-to-Talk), демонструють як функціонує диспетчерський центр і специфіку роботи мережі останнього покоління для операторів мобільного зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook видалили акаунти спецслужб РФ, які видавали себе за журналістів

5G - п'яте покоління мобільного зв'язку. Телекомунікаційний стандарт зв'язку нового покоління.

Технології 5G повинні забезпечувати вищу пропускну здатність у порівнянні з технологіями 4G, що дозволить забезпечити більшу доступність широкосмугового мобільного зв'язку, а також використання режимів device-to-device ( "пристрій до телефону", пряме з'єднання між абонентами), наднадійні масштабні системи комунікації між пристроями, а також менший час затримки, швидкість інтернету 1-2 Гбіт/ , менша витрата енергії батарей, ніж у 4G-обладнання.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацювала перша мережа 5G. Поки в тестовому варіанті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути