понеділок, 15 квітня 2019 16:00

В Україні відкрили нову астрономічну обсерваторію
3

В Україні відкрили нову астрономічну обсерваторію
Фото: Міністерство оборони України
В Україні відкрили нову астрономічну обсерваторію
В Україні відкрили нову астрономічну обсерваторію

У Київській області відкрили обсерваторію Національного центру управління та випробувань космічних засобів.

Об'єкт використовуватимуть в інтересах національної безпеки, оборони та економіки держави. Основне його завдання - спостереження за штучними супутниками Землі.

"Інший запущений в експлуатацію об'єкт - це система Збруч, яка здійснює контроль за космічними об'єктами, які перебувають на орбіті. Зокрема, і за космічним сміттям, яке становить потенційну загрозу", - повідомив начальник центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний.

На сьогодні в управлінні вже є каталог з близько 12 тис. космічних об'єктів. За ними уже спостерігають та контролюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На горі Піп Іван відновлять обсерваторію

На сьогодні, в Україні є декілька подібних астрономічних обсерваторій. Усі вони мають різні завдання. Також вони можуть отримувати інформацію про конкретне призначення кожного космічного об'єкта.

"Вони оперативно проводять оцінку його можливостей з точки зору потенційних загроз. Крім того, здатні формувати цілевказівки для ударних систем високоточної зброї", - говорять у Національному центрі управління та випробувань космічних засобів.

10 квітня на Європейському конгресі у Кракові презентували проект з відновлення Міжнародного наукового центру "Обсерваторія" на горі Піп Іван. На її створення український уряд виділив вже 4 млн євро. На конгресі ректор Прикарпатського університету розповідав про "Обсерваторію", і очікує дофінансування проекту з боку польського уряду.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрили нову астрономічну обсерваторію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути