пʼятниця, 29 жовтня 2021 13:09

В Україні з'явився інноваційний технологічний майданчик, покритий мережею 5G, – 5G Lab

  5G Lab – це перший в Україні технологічний майданчик, який продемонструє роботу 5G
5G Lab – це перший в Україні технологічний майданчик, який продемонструє роботу 5G

В Україні запрацювала перша тестова зона технології 5G. Ця мережа у 10 разів швидша за 4G, якою зараз вже користуються українці. Комплексні галузеві рішення 5G закладають основу для цифровізації підприємств. 5G – це фундаментальна інфраструктура, що підтримує цифрову трансформацію суспільства та економіки на базі повсюдно доступних мереж та інтелектуальних технологій. Технології 5G відіграють важливу роль у модернізації підприємств у всіх галузях.

Протестувати можливості 5G відсьогодні можна на інноваційному майданчику 5G Lab, який відкрився у UNIT.City.

5G Lab – це перший в Україні технологічний майданчик, який продемонструє роботу 5G. Тут можна протестувати інноваційні розробки, рішення, сервіси і пристрої. На майданчику представлені кейси використання 5G, які успішно працюють за кордоном.

Генеральний директор Vodafone Україна Ольга Устинова вважає, що 5G дозволить отримати новий досвід у тих сферах, де швидкість і мінімальна затримка є вкрай важливими. "Безпілотні автомобілі, хірургічні операції на відстані чи роботизована промисловість - це вже відбувається в країнах, де Vodafone запустив мережі 5G. Та усе це не з'явиться в Україні само по собі. Наше завдання сьогодні – почати формувати екосистему 5G, важливою частиною якої є промислові та користувацькі рішення на основі технології. Адже для того, щоб використовувати справжній потенціал 5G, не достатньо лише мережі і пристроїв. Потрібна масова інтеграція 5G у послуги. Майданчик має на меті стати центром, який об'єднає 5G ентузіастів і дасть змогу протестувати свої гіпотези на реальному фрагменті мережі".

Разом із організацією технічних тестів, 5G Lab планується використовуватиметься в освітніх цілях: – для проведення екскурсій, лекцій, вебінарів, освітніх заходів, розрахованих на різні аудиторії.

Лабораторія знаходиться на базі технологічного парку UNIT.City і доступна за попереднім записом як резидентам технопарку, так і усім охочим.

У лабораторії буде знаходитися адміністратор, який надаватиме загальну інформацію про технологічний майданчик та про умови роботи в ньому.

Для запису на відвідування необхідно попередньо зареєструватись за посиланням: https://forms.gle/WPKhoK1HVoorJLEx7

Графік роботи 5G Lab: Вівторок - субота з 11-00 до 19-00.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився інноваційний технологічний майданчик, покритий мережею 5G, – 5G Lab». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути