середа, 24 жовтня 2018 11:13

В організмі людини виявили небезпечну речовину

В організмі людини виявили небезпечну речовину
В організмі людини знайшли частинки мікропластику. Фото: ГолосUA

В організмі людини виявили пластик. Він загрожує життю.

Дослідження провели науковці з Австрійського агентства з навколишнього середовища та Віденського університету, пише 24tv.

Вчені проаналізували зразки добровольців із Австрії, Італії, Росії, Нідерландів, Фінляндії, Польщі, Японії та Великобританії. Піддослідні також вели щоденник харчування. Записували, що споживали протягом дня.

Аналіз записів показав, що усі учасники їли запаковану їжу або пили воду з пластикових пляшок. 6 із 8 осіб також вживали морську рибу

У кожному зразку екскрементів виявили мікрочастинки 9 різних видів пластику. У 10 г аналізів виявили 20 мікрочастинок розміром від 50 до 500 мікрометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 дитячих смаколиків, які провокують рак

Мікропалстик концентрується у кишківнику, кажуть дослідники. Утім небезпечні частинки можуть потрапити у кров, лімфу та печінку.

У 90% морської, кам'яної та озерної солі, що продається по всьому світу, виявлені пластикові частинки. Середньостатистична доросла людина споживає близько 2 тис. частинок мікропластика на рік із сіллю.

Зараз ви читаєте новину «В організмі людини виявили небезпечну речовину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути