неділя, 06 вересня 2020 04:26

В NASA знайшли дешевий спосіб дістатися до Місяця

В NASA знайшли дешевий спосіб дістатися до Місяця

Агентство NASA запатентувало новий спосіб дістатися до Місяця швидше і дешевше, і це не за допомогою нових космічних кораблів.

Космічна організація показала, що вона виявила нову траекторію до Місяця, яка дозволить більш ефективно виконувати майбутні місії до нашого небесного сусіда, повідомляє Business Insider.

Новий метод NASA дозволяє невеликому безпілотному космічному кораблю відносно швидко досягати Місяця і при дуже невеликий витраті палива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бігали і падали на Місяці - архівне відео NASA

Метод, який був запатентований NASA, дозволяє безпілотному космічному апарату, по суті, з'єднуватися з супутниками зв'язку, щоб досягти високої навколоземної орбіти, перш ніж використовувати гравітацію Землі і Місяця для виконання маневру "рогатка" на Місяць.

У патенті маневр описується як "метод переведення космічного корабля з геосинхронної перехідної орбіти на місячну".

Першим космічним кораблем, який буде використовувати нову траекторію, буде Polarimeter Pathfinder Dark Ages (Dapper), місія, розроблена Університетом Колорадо в Боулдері, яка буде вперше записувати зі зворотного боку Місяця низькочастотні радіохвилі, які були випроменені під час раннього формування Всесвіту.

NASA опублікувала фото молодих масивних зірок у скупченні Цигнус ОВ2. Це складене зображення з рентгенівської обсерваторії Чандра.

Зараз ви читаєте новину «В NASA знайшли дешевий спосіб дістатися до Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути