четвер, 01 жовтня 2020 11:15

У Google презентували перші смартфони з 5G

У Google презентували перші смартфони з 5G
Pixel 5 отримав процесор Snapdragon 765G з підтримкою 5G. Об'єм оперативної пам'яті становить 8 ГБ. Фото: pixabay.com

Корпорація Google провела презентацію двох нових смартфонів Pixel з технологією 5G. Їх почнуть продавати з 15 жовтня у дев'яти країнах.

Флагманський смартфон Pixel 5 буде коштувати $699 (близько 19,8 тис. грн), а Pixel 4A з 5G - $499 (близько 14,1 тис. грн), повідомили в офіційному блозі компанії.

Pixel 5 отримав процесор Snapdragon 765G з підтримкою 5G. Об'єм оперативної пам'яті становить 8 ГБ, а вбудованої - 128 ГБ. Смартфон оснащений вологозахистом, модулем для бездротової зарядки, а також безрамковим дисплеєм.

Ще однією відмінністю від лінійки попереднього покоління стала відсутність більшої моделі. Версія Pixel 5 XL не передбачена. Її роль виконує більш доступна модель Pixel 4А 5G.

Pixel 4A теж підтримує роботу мереж п'ятого покоління і має процесор і камери, як і у Pixel 5. У нього більший екран, ніж у флагмана, але при цьому 6 ГБ оперативної пам'яті замість 8, акумулятор меншої ємності, немає бездротової зарядки та вологозахисту.

У молодшій версії на один мікрофон менше, корпус виконаний з полікарбонату. У той же час версія Pixel 5 виготовлена в корпусі з переробленого алюмінію і має захист відповідно до рейтингу IP68 і склом Corning Gorilla Glass 6. У Pixel 4a 5G є 3,5-мм роз'єм для підключення навушників.

Крім смартфонів, Google представила розумну колонку Nest Audio, яка на 75% голосніша за попередницю Google Home. Також показали ТВ-приставку Chromecast, яка показує відео з роздільною здатністю 4K при 60 кадрах за секунду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi і Philips створили розумну лампу, якою можна керувати з телефону

18 вересня флагманський смартфон Galaxy Z Fold 2 офіційно надійде у продаж на сайті Samsung за ціною $2000. Це на $20 вища, ніж перше покоління Fold, але пристрій все одно дорожчий за багато ноутбуків високого класу.

Зараз ви читаєте новину «У Google презентували перші смартфони з 5G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути