четвер, 15 грудня 2016 11:47

В Атлантиці зафіксували рекордну хвилю

В Атлантиці зафіксували рекордну хвилю

У Північній частині Атлантичного океану вчені зафіксували велетенську хвилю заввишки 19 м. Про це повідомляє BBC. Її зареєстрував автоматизований спостережний буй у водах між Ісландією і Великою Британією.

Це - новий світовий рекорд. Фахівці Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) при ООН визнали хвилю "найвищою з будь-коли зареєстрованих за допомогою буя". Попередній рекорд висоти хвилі - 18,275 м зафіксований 8 грудня 2007 року в цьому ж регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Самовпевнена дівчина зняла екстремальне відео під час шторму

"Ми вперше зафіксували хвилю у 19 метрів. Це чудовий рекорд. Він свідчить про важливість метеорологічних і океанічних спостережень для прогнозування погоди. Це дозволяє гарантувати безпеку глобального морського судноплавства, захистити життя членів екіпажу та пасажирів на морі", - сказав експерт ВМО Веньцзянь Чжан.

Гігантські хвилі утворюються в Північній Атлантиці взимку. Цієї пори року циркуляція вітру і тиск зумовлюють позатропічні циклони, відомі як "бомби". Висоту хвилі визначають як відстань від гребеня однієї хвилі до підніжжя наступної.

Раніше потужний землетрус у Японії спричинив цунамі заввишки до 1,4 м.

Зараз ви читаєте новину «В Атлантиці зафіксували рекордну хвилю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути