понеділок, 23 січня 2017 10:55

Універсальні способи вирішити будь-яку проблему

Проблеми - це випробування, які даються долею для того, щоб ми пройшли їх гідно і винесли свої уроки. Проблеми можна порівняти з завданнями, які в школі задавали нам вчителя. Gazeta.ua пропонує універсальні способи вирішення будь-якої проблеми.
Запобігання
Метод працює, коли є страх перед будь-якою подією. Проблема у людини виникає, коли приємні очікування не виправдовуються або досить відчутно відрізняються від реальності. І щоб запобігти виникненню проблеми, можна в думках програти найгірший сценарій події і продумати оптимальний вихід.
Прийняти проблему
Секрет вирішення проблеми - саме прийняття. Поки ми будемо заперечувати та робити вигляд, що її немає, або ж визнаємо її, але будемо з нею боротися - вона залишиться невирішеною. Прийняти - значить змиритися. Прийняти - значить припустити думку, що ця проблема може залишитися з нами і далі, але при цьому ми не станемо менш щасливими. Саме цей стан - ключ до вирішення проблеми.

 


Переоцінити
Переоцінка підходить в тих випадках, коли одна і та ж проблема часто повторюється, але можливостей її вирішити зовсім мало. Треба подивитися на ситуацію з іншого боку. Кожна проблема перед нами відкриває нові горизонти.

 


Подякувати проблемі
Завдяки проблемам ми вдосконалюємося, розвиваємося, духовно збагачуємося. Це робота над помилками з минулого.
Обміркуйте варіанти вирішення проблеми
Робити це потрібно, не в першу чергу. Проаналізуйте, які є варіанти вирішення проблеми, і до яких наслідків призведе кожен з них. Потім методом виключення потрібно вибрати кращий варіант і діяти.

 


Не намагайтеся вирішити всі проблеми відразу
Навчіть себе розставляти пріоритети. Розбирайте в першу чергу найважливіші і нагальні проблеми, а тільки потім переходьте до менш важливих і вторинних.

Зараз ви читаєте новину «Універсальні способи вирішити будь-яку проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути