середа, 02 травня 2018 10:56

Українські школярі створили унікальні розробки

Українські школярі створили унікальні розробки
Обидві розробки презентували на конференції iForum. Фото:www.unn.com.ua

Українські школярі розробили блокнот, з якого можна стирати записи. Записник можна експлуатувати вічно. Крім того, 11-класники також створили "вічний" олівець.

Обидві розробки презентували на конференції iForum. Винахідники вже планують продавати свій винахід в інших країнах, - пише 24 Новини.

"Київські школярі створили вічний блокнот і вічний олівець – Nuka. Свій стартап вони презентували в столиці на конференції iForum і вже планують продавати свій винахід за кордоном. 11-класники Катя і Микита екстерном проходять шкільну програму, при цьому мають хороші оцінки і власну справу в 16 років", – написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр створив дешевий сонячний колектор

"Вічний" блокнот зробили з синтетичного паперу з пластмаси. У ньому можна писати звичайною ручкою, а потім побризкати антисептиком для рук і витерти напис. Записник водонепроникний.

Олівець виготовили зі сплаву 5 металів. Секрет олівця у процесі окислення, він малює як звичайний олівець і легко стирається.

У Маріуполі на фестивалі стартапів 13-річний школяр Кирило Стрельбицький презентував проект унікального смарт-бойлера. На роботу юнака наштовхнули проблеми із трубчатим електронагрівачем.

Зараз ви читаєте новину «Українські школярі створили унікальні розробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути