вівторок, 26 червня 2018 20:12

Українці спостерігатимуть рекордне затемнення

Українці спостерігатимуть рекордне затемнення
Землян чекає найтриваліше в XXI столітті місячне затемнення. Фото: 112

Землян чекає найтриваліше в XXI столітті місячне затемнення.

Унікальне явище триватиме рекордні 1 годину і 43 хвилини, передає "Обозреватель".

Це пов'язано з тим, що в той момент Місяць буде знаходитися поблизу свого апогею - найбільш віддаленій від Землі точці своєї орбіти.

Затемнення незвично ще й тим, що воно буде центральним місячним. Його спостерігатимуть в Україні, Європі, Південній Америці та в Західній Африці на сході Місяця, а Східній Азії та Австралії - на заході. Спостерігачі з Антарктиди, Східної Африки і Центральної та Південній Азії зможуть побачити всі фази цього небесного явища. Жителі Північної Америки його не зможуть побачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дивовижне й вражаюче - 5 найбільш унікальних сонячних затемнень

На території України спостерігати це явище можна буде кілька годин. Найкраще в східних регіонах. Вінничани зможуть побачити його з 20:30 до 22:30. Після цього Місяць пройде через тінь Землі і повна фаза завершиться.

Місячне затемнення може впливати на стан здоров'я людини. Під час цього явища організм піддається особливому навантаженню на серцево-судинну систему.

Тому частота інсультів і інфарктів в період місячних затемнень збільшується. Крім цього, затемнення може впливати на психічний стан людини і його нервову систему, так що приймати важливі рішення у цей період не рекомендують.

Іспанець зняв дивовижне відео в горах Канарських островів. Він зафіксував ефект падаючого на людей Місяця, який пов'язаний не з трюком або прискореним відтворенням відео - супутник Землі рухається так швидко в результаті обертання планети.

Зараз ви читаєте новину «Українці спостерігатимуть рекордне затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути