пʼятниця, 12 лютого 2021 14:22

Україна домовляється з Ілоном Маском про запуск супутника

Україна домовляється з Ілоном Маском про запуск супутника
Зараз зі SpaceX обговорюють сумісність "Січ 2-30 (2-1)" з ракетним носієм компанії. Фото: pixabay

Україна домовляється з компанією SpaceX Ілона Маска, щоб запустити супутник дистанційного зондування землі "Січ 2-30 (2-1)".

Запуск планують на грудень цього року, заявив віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Про таку ініціативу раніше казав президент. Зі SpaceX обговорюють сумісність "Січ 2-30 (2-1)" з ракетним носієм компанії. Скоро з'ясують, чи можуть такі плани стати реальністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск анонсував книгу про власні компанії

"Супутник майже готовий. Він вимагає кінцевого аналізу й експлуатаційних перевірок технічної готовності до запуску. Останній раз ми запускали серйозний супутник дистанційного зондування 10 років тому. Отож дійсно це стає визначною подією для нас", - розповів очільник відомства.

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX планує незабаром вивести на орбіту Землі 19-ту партію інтернет-супутників системи Starlink. На орбіту вантаж доставить ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала 7 подібних місій.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовляється з Ілоном Маском про запуск супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути