понеділок, 19 листопада 2018 14:11

Українка виграла поїздку до NASA

Киянка Марина Полудень стала переможницею космічної гри чат-бот Boto Sapiens. Вона поїде до Космічного центру NASA імені Кеннеді у Сполучених Штатах.

Ініціатором і розробником гри стала IT-фабрика UNIT Factory. Вона стартувала 2 жовтня. Була доступна у Facebook Messenger і Telegram. Boto Sapiens складається з 300 питань. Вони розділені на 10 тематичних блоків. Варіантів відповіді - 4. Правильна — тільки одна.

Автор: прес-служба проекта Boto Sapiens
 

У Boto Sapiens брали участь гравці з 70 населених пунктів країни. Марина Полудень обігнала 25,8 тис. учасників гри за 442 хв. Крім того, відповіла на 300 запитань чат-бота про космос, астронавтику і Всесвіт.

Питання для гри готували українські вчені. Зокрема, фахівці Інституту космічних досліджень, Головної астрономічної обсерваторії НАН України, музею космонавтики ім. Корольова, а також польського Наукового центру Copernicus, Astri Polska та Mars Society.

Автор: прес-служба проекта Boto Sapiens
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 космічних фото NASA

"Boto Sapiens — прецедент українського діджиталу. Ми вперше вирішували освітню задачу за допомогою ігрового чат-боту: створили унікальну ігрову логіку, архітектуру та ілюстрації для неймовірної атмосфери гри. Тому нас особливо тішить факт, що близько 10 відсотків гравців дійшли до кінця — відповіли на всі 300 питань бота. Це дуже добрий результат", — каже один із розробників гри Георгій Дєєв.

Американське космічне агентство NASA почало конкурс CO2 Conversion Challenge. Його приз - $1 млн. Охочі брати участь у конкурсі повинні створити технологію перетворення вуглекислого газу на глюкозу в марсіанських умовах.

Зараз ви читаєте новину «Українка виграла поїздку до NASA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути