Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 12:47

Українець створює штучний інтелект для боротьби з коронавірусом

Українець створює штучний інтелект для боротьби з коронавірусом
Українець створює штучний інтелект для боротьби з коронавірусом фото: ВНТУ

Артур Кюльян із Вінниці створює штучний інтелект для боротьби з коронавірусом. Робота триває в Лос-Анджелесі. Він започаткував волонтерську ініціативу, яка досліджує методи поширення та протидії COVID-19.

Хлопець є випускником факультету інформаційних технологій і комп'ютерної інженерії Вінницького національного технічного університету, повідомляє пресслужба навчального закладу.

"Коли почалась епідемія, Білий дім звернувся до технологічного співтовариства з проханням допомогти дослідникам, які традиційно працюють повільно. Зібрали 30 тис. наукових публікацій про COVID-19. І я взявся допомагати", — розповідає хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канада заявила про зв'язок вакцини AstraZeneca із виникненням тромбозу

Артур Кюльян створив команду з 800 інженерів, які досліджують методи поширення та протидії COVID-19 за допомогою технологій штучного інтелекту.

"Наш підхід — узяти масив публікацій, загорнути його в Data set, знайти відповідний алгоритм. Можна використовувати для пошуку ліків проти певного типу раку, діабету, ВІЛ та інших вірусів", — каже Артур Кюльян.

В Україну 16 квітня прибула перша партія вакцини проти Covid-19 компаній Pfizer та BioNTech. Спецрейс доставив до Києва 117 тис. доз, якими планують щеплювати мешканців та працівників будинків для літніх людей.

Зараз ви читаєте новину «Українець створює штучний інтелект для боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути