Ексклюзиви
пʼятниця, 26 березня 2021 16:02

Учителі орієнтуються на минуле - як школярі пояснюють провали на ЗНО

Учителі орієнтуються на минуле - як школярі пояснюють провали на ЗНО
Учителі орієнтуються на минуле - як школярі пояснюють провали на ЗНО фото: verelq.am

10 квітня в Україні пройде пробне ЗНО. Учасники зможуть скласти тести з одного предмета.

Торік кожен з предметів основної сесії ЗНО не склали від 5,51% до 13,19% учасників. Частина школярів пов'язують це з недостатньою компетенцією викладачів.

"Разом зі світом змінюються люди, а отже, мають змінюватися вчителі й освітня програма. Найбільша проблема пов'язана з тим, що багато вчителів орієнтуються на минуле. Це можна змінити, якщо вчителі почнуть більш чуйно ставитися до учнів, орієнтуватися на них, а не тільки на рядки, записані 100 років тому в якомусь підручнику. "Ідеальний" сучасний вчитель передусім має бути чуйним і спокійним, оскільки на дітей та підлітків потрібно багато терпіння", - розповіла одинадцятикласниця з Києва Софія Тараненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За скільки часу можна вивчити іноземну мову - пояснюють експерти

Заслужений вчитель України та редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий зауважив, що згідно зі стандартом базової середньої школи, обов'язковою професійною якістю кожного вчителя має бути інноваційна компетентність.

"У світі лише 2,5 відсотки людей мають схильність до інновацій. Лише Україна завжди думає, що всі 100 відсотків людей можна зробити інноваторами. Якби всі люди були такими, то в суспільстві панував би повний хаос. Має бути баланс. Це своєрідна наукова фантастика", - сказав експерт.

2020 року збільшилась кількість випускників 11-х класів - на 11% порівняно з 2019-м. Відповідно державне замовлення на підготовку бакалаврів у вузах збільшили з таких спеціальностей: інформаційні технології - на 39,9%, механічна інженерія - на 13,3%, електрична інженерія - на 11,6%, виробництво та технології - на 11,1%, гуманітарні науки - на 10,8%, хімічна та біоінженерія - на 10,0%, електроніка та телекомунікації - на 10,0%, аграрні науки та продовольство - на 9,1%, математика та статистика - на 8,8%.

Зараз ви читаєте новину «Учителі орієнтуються на минуле - як школярі пояснюють провали на ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути