вівторок, 11 січня 2022 12:48

Учені знайшли антитіла, які нейтралізують коронавірус

Учені знайшли антитіла, які нейтралізують коронавірус
У експериментах на сирійських хом'яках за допомогою S2K146 в певних концентраціях вдалося повністю придушити реплікацію вірусу в легенях. Фото: pixabay.com

У США вчені виявили антитіло, придатне для ефективного лікування коронавірусу та його штамів.

Під час експериментів на сирійських хом'яках удалося повністю придушити реплікацію вірусу в легенях, повідомляє Medical Xpress.

"Антитіло нейтралізує вірус, його варіанти та інші сарбековіруси в лабораторії. Захищає від інфекції в дослідженнях на тваринах і здатне перешкоджати спробам вірусу уникнути його шляхом мутації", - заявляють дослідники Вашингтонського університету в Сіетлі й працівники біотехнологічної компанії Humabs Biomed SA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили п'ять країн, де найбільше лютує Covid-19

Антитіло S2K146 виділили з В-клітин людини, яка одужала від Covid-19. Як і моноклональні антитіла, які використовують для лікування коронавірусу, S2K146 націлений на спайковий білок.

"Учені встановили, що це антитіло імітує молекулярні контакти й зв'язує білок. У результаті будь-яка зміна вірусного сплеску, яка знижує здатність антитіла зв'язуватися з ним, також, мабуть, знижує здатність вірусу зв'язуватися з рецептором ACE2 і заражати клітини", - ідеться в повідомленні.

Під час експериментів учені виявили лише один штам коронавірусу, здатний протистояти S2K146.

Нова хвиля коронавірусу в Україні почнеться наприкінці січня.

За останню добу в Україні виявили 5429 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 306, медпрацівників - 168. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 3 709 871 особа. Померли 97 544 пацієнти, із них 219 - за останню добу. Одужали 3 522 547 осіб, за останню добу - 7761.

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли антитіла, які нейтралізують коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути