пʼятниця, 15 січня 2021 15:03

У марсохід вбудували мікрофони, щоб почути звуки планети

У марсохід вбудували мікрофони, щоб почути звуки планети
Деякі речі на Марсі звучать по-іншому, ніж на Землі. Фото: pixabay

Цьогоріч у лютому марсохід Perseverance - "Наполегливість" - Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу приземлиться на Марсі.

Після цього пристрій почне записувати звуки планети, повідомляє SciTechDaily.

Perseverance також фотографуватиме й збиратиме зразки ґрунту. У пристрій встановили кілька мікрофонів, які записуватимуть історичні звуки прибуття й приземлення апарата на Марс, а також звуки під час роботи марсоходу, вітру та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корабель Ілона Маска успішно повернувся на Землю

Деякі речі на Марсі звучать по-іншому, ніж на Землі. Причиною цього є щільність марсіанської атмосфери, яка дорівнює 1% щільності атмосфери Землі на поверхні. Також атмосфера на Марсі має інший склад, аніж наша атмосфера, що впливає на випромінювання та поширення звуку.

"Звуки на Марсі дещо відрізняються від тих, що на Землі, через атмосферний склад. Усі звуки будуть тихіші через низький тиск. Високочастотні тони будуть сильно ослаблені молекулами вуглекислого газу. Це нагадуватиме, якби ви щось слухали крізь стіну", - заявив представник NASA Баптіст Чайд.

На початку 2021 року марсохід NASA Curiosity відзначив 3 тис. місцевих діб успішної роботи на Марсі. Ровер не припиняє надсилати з планети фотографії. Марсохід продовжує підніматися на гору Шарп, яку досліджує з 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «У марсохід вбудували мікрофони, щоб почути звуки планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути