середа, 28 жовтня 2020 14:26

У космосі літає супутник, код доступу якого невідомий

У космосі літає супутник, код доступу якого невідомий
Запуск здійснила космічна установка "Чорна стріла" в місті Вумер, Австралія Фото:scotsman

Цього дня 1971 року супутник "Просперо" запустили на орбіту Землі. Це здійснила космічна установка "Чорна стріла" в місті Вумера, Австралія. Супутник створили для перевірки реакції земної кори на технічні новинки, такі як збір сонячної енергії.

1964 року розробляти "Чорну стрілу" розпочав інженер-конструктор Роу Сандерсон. Користувався технологіями попередніх ракет.

Вперше британські космічні випробування відбулись на ракетній станції в скелі Голки поблизу острова Вайт, Австралія. Однак грошей не вистачало, і побудували лише 5 ракет і 2 супутники.

"Чорну стрілу" випробували на острові Вайт. ЇЇ створювали з 1969 по 1971 рік. Перший запуск був невдалий. Вийшла з-під контролю і її віддалено знищили. Другий випробування вдалося.Третій політ - єдиний успішний запуск британського супутника. Програму закрили 29 липня 1971 року.

В цей час четверта ракета і другий супутник були на шляху до Австралії. Повернути на Землю "Чорну стрілу" не вдалося. Закінчились гроші. Впала в Південній Австралії 1971 року, пролежала майже 50 років. Супутник досі кружляє на орбіті. Очевидно, коди доступу втратили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск запустить на орбіту шпигунський супутник розвідки США

14 листопада 2020 року о 19:49 відбудеться запуск пілотованого космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX до МКС.

Зараз ви читаєте новину «У космосі літає супутник, код доступу якого невідомий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути