вівторок, 27 квітня 2021 09:56

У космос запустили ракету із секретним вантажем Пентагону

У космос запустили ракету із секретним вантажем Пентагону
У космос запустили ракету з секретним вантажем Пентагону фото: pinterest.com

26 квітня о 23:47 за київським часом американська компанія United Launch Alliance (ULA) запустила надважку ракету Delta IV Heavy. Вона має секретний вантаж Національного розвідувального управління США.

Запуск ракети відбувся з космодрому на авіабазі Ванденберг у штаті Каліфорнія, інформує пресслужба компанії United Launch Alliance.

Носій виводить на проміжну орбіту засекречений супутник американських військових, тому параметри й подробиці місії NROL-82 не розголошують. Це вже 13-е запускання надважких ракет компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абсолютний рекорд: вертоліт NASA здійснив третій політ на Марс

Delta IV Heavy — одноразова ракета компанії Boeing із двома ступенями. Є найважчою в сімействі "Дельта". Одне її запускання коштує не менш як $400 млн. Висота цієї варіації ракети-носія становить майже 71 м, а її стартова маса в повному завантаженні — до 733 т.

Саму компанію ULA заснували 2006 року в штаті Колорадо. Компанія є спільним підприємством американських корпорацій Boeing і Lockheed Martin.

23 квітня з майданчика NASA у Флориді стартував космічний корабель Crew Dragon-2. Crew Dragon-2 доправить на МКС чотирьох астронавтів зі США, Японії та Франції. Вони змінять екіпаж, який працював там із листопада 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «У космос запустили ракету із секретним вантажем Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути