вівторок, 02 березня 2021 11:43

Twitter придумав нове покарання за фейки про вакцини

Twitter придумав нове покарання за фейки про вакцини
Одне порушення не вплине на роботу акаунту. Фото: pixabay

Відтепер у Twitter повідомлення з фейками про вакцину від коронавірусу позначатимуть як брехливі.

Соцмережа також застосовуватиме систему блокування, яка визначає, коли необхідні подальші примусові заходи, повідомили в блозі компанії.

"Ми позначатимемо твіти, які можуть містити інформацію про вакцини проти Covid-19, яка вводить в оману, на додаток до наших постійних зусиль із видалення найбільш шкідливої дезінформації щодо Covid-19 з сервісу", — написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ звинуватили в активному розповсюдженні дезінформації по всьому світу

Одне порушення не вплине на роботу акаунту. Після 2 таких випадків сторінку заблокують на 12 год., після 4 її роботу унеможливлять на тиждень. Якщо буде більше, ніж 5 порушень, то акаунт заблокують назавжди. Користувачі можуть поскаржитись на блокування та видалення акаунту.

У компанії стверджують, що з грудня 2020 року видалили понад 8,4 тис. твітів і покарали 11,5 млн акаунтів у всьому світі за дезінформацію стосовно коронавірусу.

Facebook заборонив поширювати неправдиву інформацію про всі вакцини. Тепер соцмережа видалятиме повідомлення з брехнею про всі вакцини. Нові правила діятимуть для постів користувачів, а також платної реклами, в яку вже заборонили додавати дезінформацію. Для користувачів Instagram обмеження будуть такі ж.

Зараз ви читаєте новину «Twitter придумав нове покарання за фейки про вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути