понеділок, 02 грудня 2019 14:26

Супутники Ілона Маска Starlink можуть нашкодити науковцям

Супутники Ілона Маска Starlink можуть нашкодити науковцям
Супутники Ілона Маска Starlink можуть нашколити. Фото: prm.ua

Приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX створять супутникове сузір'я Starlink за для дешевого інтернету у будь якій частині Землі. Після такого повідомлення астрономи хвилюються, що такі скупчення супутників погіршать їхні спостереження за космічними об'єктами, які наповнюють небо смугами світла від супутників. Про це повідомляють на сайті Прямий.

"Раніше супутники не були проблемою: ще десятиліття тому виведення одного супутника на орбіту був дуже дорогим. Але багаторазові Falcon 9 істотно знизили вартість відправки вантажів у космос, та й самі супутники стали досить мініатюрними, їх можна відправляти великими партіями. Тому одна компанія, така як SpaceX, цілком може заполонити найближчий космос тисячами апаратів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показали новий знімок Юпітера

Обсяг супутників, які компанія надала Міжнародному союзу зв'язку у листопаді 2019 року збільшиться з 12 000 до 40 000 штук. Це у 20 разів більше працюючих супутників, ніж тих, що знаходяться зараз на орбіті.

Початкова версія Starlink з 12 тисячами супутників сформує майбутній Великий синоптичний оглядовий телескоп. Такий проєкт коштуватиме 1 мільярд долларів США, але не буде придатним для використання. Але дослідники оновлюють свої розранунки, аби побачити, як вплине оновлений план для збільшення супутників у тричі.

У компанії SpaceX заявили, що працюватимуть з астрономами, аби зменшити блиск супутників пропонують їх пофарбувати в чорний колір. На сонячні батареї це не вплине, адже вони дають більшу частину відблисків.

"Такі мегасузірʼя супутників зможуть побачити по всій планеті.Адже після завершення роботи на нічному небі можна буде спостерігати майже у п'ять раз бульше супутників Starlink, ніж видимих зірок. З деяких місць Землі буде видно 500 супутників одночасно", - повідомив астроном Алекс Паркер.

Вчені виявили сенсаційну знахідку на метеоритах, які падали на землю раніше.

Зараз ви читаєте новину «Супутники Ілона Маска Starlink можуть нашкодити науковцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути