вівторок, 06 листопада 2018 13:12

Штучний астероїд: космічний об'єкт у формі сигари могли побудувати позаземні цивілізації

Штучний астероїд: космічний об'єкт у формі сигари могли побудувати позаземні цивілізації
Космічний об'єкт у формі сигари знайшли у 2017 році. Фото: scontent-atl3-1.cdninstagram.com

Астрономи із Гарвардського університету рік спостерігали за астероїдом у формі сигари. Науковці підтвердили припущення астрофізика Стівена Гокінга про те, що об'єкт може бути штучним.

"Це тіло, може бути повністю оперативним зондом, спрямованим навмисно на Землю чужою цивілізацією", - припускають вчені, повідомляє CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озоновий шар може відновитися - вчені назвали умови

Його назвали Оумуамуа (Oumuamua), що в перекладі з гавайської означає "посланець здалеку, що прибув першим". Вперше тіло помітила команда вчених із Стівеном Гокінгом у космосі 2017-го. Об'єкт, схожий на сигару, охрестили астероїдом або кометою, але згодом з'явилася версія про чужий космічний корабель.

Теорія про штучне походження, заснована на "надмірному прискоренні" об'єкта та несподіваному збільшенні швидкості - близько 315,4 тис. км/год. Його довжина 500 м, а ширина - близько 80. Спочатку спеціалісти вирішили, що це комета або астероїд.

Згодом вчені помітили різницю між знайденим об'єктом і кометою. Останні прискорюються завдяки нагріванню крижаної поверхні Сонцем. Як наслідок, вивільняючи газ. Але у Oumuamua не було атмосфери з газу і пилу, коли ті тануть.

"Можливо, Oumuamua - це легке вітрило, яке плаває у міжзоряному просторі, як уламки передового технологічного устаткування", - припускають астрономи.

Астрономи виявили "чорну діру" в центрі Чумацького Шляху. За допомогою дуже великого телескопа в Чилі астрономи спостерігали рух речовини, яка обертається навколо "чорної діри" зі швидкістю 30% швидкості світла.

Цього достатньо, щоб викликати 3 яскравих радіаційних спалахи розпеченого газу перед його поглинанням невидимим "монстром" у серці Чумацького Шляху.

Зараз ви читаєте новину «Штучний астероїд: космічний об'єкт у формі сигари могли побудувати позаземні цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути