середа, 11 липня 2018 15:20

Стало відомо, на скільки зменшили обсяг держзамовлення

Стало відомо, на скільки зменшили обсяг держзамовлення
Влада зменшила обсяг держзамовлення майже на 10%. Фото: Студвей

Влада зменшила обсяг держзамовлення майже на 10%.

11 липня Кабінет міністрів затвердив обсяги державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів 2018 року, передає "Освіта.ua".

Обсяги державного замовлення для молодших спеціалістів зменшили на понад 30%. На бюджет прийматимуть 39 210 осіб. Бакалавр - 78 755 абітурієнтів, це на 4% менше, ніж 2017-го. Обсяги держмісць для магістрів збыльшили на 0,4%.

За новими держзамовленнями, в аспірантуру прийматимуть 4399 осіб, докторантуру - 478 осіб. На 1,4% і 3,9% більше відповідно, ніж 2017 року.

Прийом учнів на навчання за робітничими спеціальностями за державним замовленням 2018-го передбачений в обсязі 23 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто вступить до вузів 2018 року

"Держзамовлення має відповідати потребам ринку. Тому ми внесли зміни в механізм державного замовлення, щоб створити додаткову мотивацію для студентів найзатребуваніших спеціальностей і зменшили обсяг держзамовлень на 9,6 відсотка. З цього року ми запропонували заборонити перерозподіл держзамовлення між галузями, з наступного року введемо ще кілька важливих змін. Наприклад, пропонуємо підвищену стипендію для студентів інженерних, технічних, аграрних спеціальностей, яких зараз дуже потребує промисловість, ІТ-сфера", - каже міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

За перший тиждень реєстрації електронних кабінетів зареєстрували 100,8 тис. заяв. Це - майже 60% від тієї кількості, яку очікують цього року.

На гарячу лінію Міносвіти та Інфоресурсу звернулися майже 15 тис. абітурієнтів. Крім того, на пошти [email protected] і [email protected] надійшли понад 32 тис. електронних звернень від вступників.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, на скільки зменшили обсяг держзамовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути