вівторок, 03 січня 2023 09:42

США запускають у космос український супутник: трансляція наживо

США запускають у космос український супутник: трансляція наживо
США виведуть на орбіту Землі український супутник. Фото: unsplash.com

Сьогодні, 3 січня, США виведуть на орбіту Землі український наносупутник PolyITAN-HP-30, який створили до 30-річчя незалежності України.

Ракета-носій Falcon-9 компанії SpaceX стартує з мису Канаверал о 16:56 за київським часом. Окрім наносупутника, на борту ракети буде ще 113 одиниць корисного навантаження, ідеться на сайті Міністерства освіти й науки України.

Наносупутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського за бюджетні кошти. Завдяки спонсорській допомозі компанії "Боїнг Україна", підтримці Технічного університету Делфт (Нідерланди) та Державного космічного агентства України наносупутник доправили в США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початку січня можна буде побачити один із найгарніших зорепадів року

Трансляція запуску розпочнеться о 16.00 на YouTube-каналі "КПІмедіа".

Супутник спостереження за Землею NOAA-21 Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA) показав повне фото Землі. На ньому видно прозоре море навколо Куби, пожежу на півночі Індії та решту нашої планети.

Зображення Землі, які складають цю мозаїку, і кілька крупних планів були зроблені 5 і 6 грудня інструментом Visible Infrared Imaging Radiometer Suite (VIIRS).

Зараз ви читаєте новину «США запускають у космос український супутник: трансляція наживо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути