середа, 23 грудня 2020 13:49

США підтримають Україну грошима, якщо та відмовиться від Huawei

США підтримають Україну грошима, якщо та відмовиться від Huawei
Обладнання компанії Huawei для України коштує набагато менше, ніж у конкурентів. Фото:pixabay

США готові допомогти Україні грошима, щоб мінімізувати цінову різницю між 5G-обладнанням китайської Huawei та іншими постачальниками послуг комунікації.

Таку заяву зробив заступник держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики та навколишнього середовища Кіт Крах, передає "Радіо Свобода".

"Ви можете запитати: чому пропозиція Китаю нижча? Чому вони надають такі дешеві послуги? Тому що вони хочуть отримати ваші дані. Уряд США, зокрема DFC (американська корпорація фінансування Міжнародного розвитку. - Gazeta.ua) може покрити різницю в ціні", — сказав Крах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оператори розповіли, коли в Україні можна чекати 5G

Водночас прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтримує ініціативу США "чиста мережа". Навколо неї об'єднались країни та телекомунікаційні компанії, які розробляють захист національних інтересів і конфіденційності даних громадян від "агресивного втручання шкідливих гравців".

За інформацією посольства США в Україні, наша держава поки що не входить до ініціативи "чиста мережа", а лише висловила підтримку її принципам.

Обладнання компанії Huawei для України коштує набагато менше, ніж у конкурентів. Фахівець з кібербезпеки Володимир Стіран вважає, що Україна навряд чи може собі дозволити будь-яке інше обладнання 5G, крім Huawei.

США запроваджують санкції проти китайських і російських організацій, які співпрацюють зі збройними силами Росії і Китаю. У список потрапили 45 організацій Росії і 58 Китаю, повідомили в Міністерстві торгівлі США.

Зараз ви читаєте новину «США підтримають Україну грошима, якщо та відмовиться від Huawei». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути