пʼятниця, 18 вересня 2020 11:02

SpaceX запустить нову партію супутників Starlink

SpaceX запустить нову партію супутників Starlink
Стартувати Falcon 9 буде з комплексу LC - 39A Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида. Фото: Pixabay

Запуск тринадцятої місії Starlink анонсує компанія Ілона Маска SpaceX.

SpaceX запланувала запуск тринадцятої місії Starlink з черговою партією інтернет-супутників на 18 вересня, повідомляє сайт компанії.

"18 вересня, о 1:57 p.m. EDT (20:57 за Києвом), має відбутися запуск тринадцятої місії Starlink. Ракета-носій Falcon 9, першу ступінь якої раніше вже двічі використовували 2020 року, доправить на орбіту Землі чергові 60 інтернет-супутників системи Starlink", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA планує відправити місію для пошуку життя на Венері

Стартувати Falcon 9 буде з комплексу LC - 39A Космічного центру Кеннеді у штаті Флорида, а через 9 хвилин після запуску багаторазова частина ракети-носія має приземлитися на безпілотну платформу в Атлантичному океані. У SpaceX відзначили, що одна з половин обтічника Falcon 9 підтримувала два попередні запуски Starlink.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальну групу з 12 тис. космічних апаратів такого типу (а в подальшому - із 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, що дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX запустить нову партію супутників Starlink». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути