неділя, 27 грудня 2020 03:30

SpaceX починає випробування корабля, призначеного для польотів на Марс

SpaceX починає випробування корабля, призначеного для польотів на Марс
Запуск космічного корабля Starship відбудеться у січні 2021 року. Фото: Nasa

Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX завершила встановлення 9-го прототипу міжпланетного багаторазового космічного корабля Starship.

Starship SN9 встановлено на пусковому комплексі в містечку Бока Чика, штат Техас. Встановлення мали завершити ще 14 грудня, але прототип впав в ангарі і пошкодив закрилки, повідомили на космодромі.

Запуск корабля, ймовірно, відбудеться у січні 2021 року.

В Twitter Маск зазначив, що для виправлення проблеми, яка стала причиною аварії SN8, у SN9 були внесені "незначні зміни".

Винахідник додав, що "скоро" на іншому пусковому комплексі космодрому встановлять SN10. Всього SpaceX одночасно будує ще 8 космічних кораблів різних модифікацій.

В Бока-Чика також тривають роботи по збірці Superheavy BN1 – ракети-носія для Starship. Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

10 грудня SpaceX вперше провела масштабні льотні випробування Starship. Запуск на 12,5 кілометрів і управління ракетою при посадці пройшли вдало, але через замалий тиск палива швидкість приземлення була завеликою. Прототип вдарився об посадочний майданчик і вибухнув.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX починає випробування корабля, призначеного для польотів на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути