вівторок, 22 вересня 2020 14:49

Створили ультрафіолетову лампу, здатну знищити Covid-19

Створили ультрафіолетову лампу, здатну знищити Covid-19
За 6-7 хв. лампа нейтралізує 99% вірусів і бактерій у повітрі. Також вона стерилізує обʼєкти площею до 3 кв. м. Фото: Ushio Inc.

Японський виробник світлового обладнання Ushio Inc. випустив ультрафіолетову лампу, здатну вбивати коронавірус, не завдаючи шкоди здоровʼю людини. Це перша у світі така лампа.

UV-лампу Care 222 використовуватимуть для дезінфекції житлових приміщень, автобусів, поїздів, офісів, ліфтів та інших місць із великим потоком або скупченням людей, повідомляє Kyodo News.

Розробники пояснили, що звичайні ультрафіолетові промені не можна використовувати в приміщеннях, де є люди, оскільки ті спричиняють рак шкіри та викликають проблеми з очима. Лампа Care 222 випромінює UV-промені з довжиною хвилі 222 нанометри, на відміну від звичайних 254. Таким чином нова лампа вбиває мікроби, не шкодячи людині. За 6-7 хв. лампа нейтралізує 99% вірусів і бактерій у повітрі. Також вона стерилізує обʼєкти площею до 3 кв. м.

Пристрій важить 1,2 кг і коштує приблизно $2860. Компанія заявила, що наразі приймає замовлення тільки від медичних установ, але обслуговуватиме інших клієнтів, щойно виробництво відповідатиме попиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ вирішила тестувати ліки від коронавірусу з полина

Дослідники з США знайшли антибіотик, який може знищити ВІЛ - вірус імунодефіциту людини. Американські дослідники перебрали 30 тис. різних варіантів та дібрали правильну молекулу-антибіотик. Вона допомагає пробудити інфекцію, після цього знищує її.

Зараз ви читаєте новину «Створили ультрафіолетову лампу, здатну знищити Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути