понеділок, 08 квітня 2024 00:47

Смартфон можуть замінити новим девайсом: що про нього відомо

Смартфон можуть замінити новим девайсом: що про нього відомо
Творці ChatGPT та iPhone готують новинку для заміни смартфона. Фото: УНІАН

Керівник OpenAI Сем Альтман, автор популярного чат-бота ChatGPT, і один із творців iPhone Джоні Айв працюють над новим девайсом, який може замінити смартфон.

Інноваційний пристрій функціонуватиме на базі штучного інтелекту (ШІ) і, найімовірніше, буде схожий на Humane AI Pin – нещодавню розробку від вихідців з Apple, йдеться в матеріалі порталу The Information.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий смартфон Phone 2(a)

"Замінник смартфона" перебуває на ранній стадії розробки. Передбачається, що він матиме деякі функції сучасних смартфонів, але при цьому сам гаджет не буде схожий на мобільний пристрій у звичному для всіх уявленні. Так, йому не обов'язково мати дисплей і традиційні додатки – механізм ШІ може зробити все за вас, без торкань і прокрутки.

Це може бути компактний пристрій, чимось схожий на пейджер, який вирішуватиме за людину її повсякденні завдання.

Чутки про співпрацю Джонатана Айва і Сема Альтмана вперше з'явилися ще торік. Саме тоді стало відомо, що вони беруть участь у створенні гаджета, який може "перевернути світ технологій", як це зробив iPhone, і навіть вмовили голову SoftBank Group Corp зробити багатомільярдні інвестиції в нову компанію.

І якщо про Альтмана останнім часом говорять дуже багато, то про Джонатана Айва могли забути. Під час 30-річної роботи в Apple він керував командою дизайнерів, відповідальною за iPod, iPhone, iPad і MacBook, тож можна очікувати, щоб не було в розробці, воно матиме стильний вигляд.

Стартап Humane, заснований колишніми співробітниками Apple, офіційно представив свою першу розробку – Ai Pin. Це компактний пристрій, чимось схожий на пейджер, який кріпиться до одягу й позиціюється як заміна смартфонам.

Мініатюрний гаджет виконує роль всезнайки-помічника на базі ШІ від OpenAI. Ai Pin може написати лист в стилі власника, нагадати записатися до лікаря або розпізнати через камеру предмет і відповісти на питання про нього.

Зараз ви читаєте новину «Смартфон можуть замінити новим девайсом: що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути