Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 10:34

Синтезували галюциногенний наркотик

Синтезували галюциногенний наркотик
Синтезували галюциногенний наркотик фото: mind.com.ua

7 квітня 1943 року швейцарський хімік Альберт Гофманн синтезував ЛСД. У розмовному мовленні відомий як "кислота" — галюциногенний наркотик.

Серед типових ефектів - зміна думок, відчуттів та усвідомлення свого оточення. Багато хто бачить чи чує речі, яких немає. Типовими фізичними ознаками є розширення зіниць, підвищення кров'яного тиску й температури тіла. Ефекти зазвичай починаються впродовж 30 хв. і можуть тривати до 12 год.

Альберт Гофман синтезував ЛСД у рамках великого проєкту щодо пошуку цікавих для медицини похідників від алкалоїдів. Його психоделічні властивості стали відомими за 5 років, коли Гофман повернувся до роботи над ЛСД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Миші довели існування вітаміну С

Повторно синтезувавши ЛСД-25 для подальшого дослідження 16 квітня 1943 року, хімік відчув запаморочення та припинив роботу. У своєму щоденнику він написав, що відчув вплив "чудової невгамовності, поєднаної з легким запамороченням".

Гофман писав, що після того, як він ліг у своє ліжко, то впав у неприємний "сп'янілий" стан, який характеризувався надзвичайно посиленою уявою. Він стверджував, що перебував у казковій країні та, заплющивши очі, бачив безперервні потоки "фантастичних картин, екстраординарних форм з інтенсивною, калейдоскопічною грою кольорів". Цей стан тривав приблизно 2 год.

Уперше ЛСД став популярним як наркотик серед невеликої групи професійних психологів і психіатрів упродовж 1950-х, а також серед деяких політиків, з якими ранні дослідники ЛСД були особисто знайомі.

Психотропними речовинами з галюциногенними властивостями заведено називати ті наркотики, які спричиняють галюцинації та різномантні зміни стану свідомості. Вони впливають на сприйняття дійсності, мислення та свідомість. До таких препаратів належить ЛСД, мескалін, псилоцибін.

Зараз ви читаєте новину «Синтезували галюциногенний наркотик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути