четвер, 26 жовтня 2017 10:01

Розповіли, коли Індія запустить космічний апарат до Місяця

Розповіли, коли Індія запустить космічний апарат до Місяця
Індійська організація космічних досліджень заявила, що планує здійснити запуск космічного апарату "Чандраян-2" до супутника Землі вже в 2018 році. Фото - terrnews

Індійська організація космічних досліджень заявила, що планує здійснити запуск космічного апарату "Чандраян-2" до супутника Землі вже в 2018 році.

Індійські дослідники планують використовувати ракету-носій GSLV Mk-II.

Проект "Чандраян-2" є логічним продовженням індійської місячної програми, розпочатої апаратом "Чандраян-1" в 2008 році. Тоді космічний апарат провів на місячній орбіті 312 днів і відправив на її поверхню зонд. В рамках місії "Чандраян-2" планують продовжити вивчення складу місячної поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hubble зробив фантастичний знімок сузір'я Оріона

"Індія не здійснювала запусків з 31 серпня, коли ISRO зазнала невдачі під час запуску супутника IRNSS-1H, який повинен був замінити супутник IRNSS - 1A для роботи індійської навігаційної системи NAVIC. Зараз в другій половині грудня Індія планує запустити навігаційний супутник Cartosat-2 і одночасно з цим 30 наноспутників, а незабаром після цього ми здійснимо другу спробу по заміні IRNSS - 1A. Обидва ці запуску будуть здійснені з першого майданчика космодрому Шріхарікот, так як друга буде зайнята для запусків трьох ракет GSLV, в тому числі в рамках місії "Чандраян-2", яка відбудеться в березні 2018 року", - говорять представники Космічного центру імені Вікрама Сарабхаі, який керуватиме польотом.

Американський оптичний космічний телескоп Hubble зробив знімок кількох десятків галактик раннього Всесвіту.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, коли Індія запустить космічний апарат до Місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути