вівторок, 19 червня 2018 12:50

Розробили програму із функцією передбачення смерті

Розробили програму із функцією передбачення смерті
Нейромережа "Медичний мозок" може не лише спрогнозувати смерть людини, враховуючи безліч нюансів у стані її доров'я, а також спосіб життя і харчування, специфіку лікування, а й врахувати ймовірність видужання пацієнта. Фото із відкритих джерел

Фахівці американської IT-корпорації Google розробили нейромережу "Медичний мозок", яка може спрогнозувати смерть пацієнтів.

Мережа вже пройшла успішне тестування і змогла спрогнозувати смерть жінки, яка хворіла на рак грудей на термінальній стадії, - повідомляє "Експрес".

"Медичний мозок" проаналізував понад 175,6 тисяч чинників, здатних вплинути на ймовірність смерті цієї пацієнтки найближчими днями, і у результаті повідомив про ймовірність її смерті впродовж кількох днів. Медики були незгодні з прогнозами програми. Але "Медичний мозок" не помилився - жінка померла через кілька днів після аналізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали життєво необхідні вітаміни, без яких людина не може обійтися

Програма створена не лише для прогнозування смерті. Головною метою "Медичного мозку" є прогнозування ймовірності одужання. Для цього система аналізує інформацію про пацієнта, враховуючи безліч нюансів стану його здоров'я, а також спосіб життя і харчування, специфіку лікування та інші чинники.

Розробники вважають, що нейросистема мала би полегшити працю медиків і мінімізувати ризик лікарських помилок. А діагнози і прогнозування перебігу хвороб пацієнтів мають стати точнішими.

Зараз ви читаєте новину «Розробили програму із функцією передбачення смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути