субота, 24 квітня 2021 08:05

Розміром з валізу: перший комп'ютер Apple II важив 6 кг

Розміром з валізу: перший комп'ютер Apple II важив 6 кг
Розміром з валізу: перший комп'ютер Apple II важив 6 кг фото: computercoach.com.nz

24 квітня 1984 року в Сан-Франциско компанія Apple Computer анонсувала свій портативний комп'ютер Apple II. Він важив 6 кг і був розміром з валізу.

Комп'ютер вперше представили 1977 року на виставці West Coast Computer Fair. Він став одним з найперших і найуспішніших персональних комп'ютерів того часу. Створили кілька моделей Apple II, найпопулярнішу з них продавали до 1990-х. Всього виготовили від 5 до 6 млн екземплярів Apple II.

На відміну від інших машин того часу, Apple II був схожим на офісний інструмент, ніж на елемент електронного обладнання. Це був комп'ютер, який підходив для домашньої обстановки, столу менеджера або шкільного класу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Користувачі Windows 10 залишилися без комп'ютерних ігор

Перші комп'ютери Apple II оснастили процесором MOS Technology 6502 з тактовою частотою 1 МГц, а також інтерфейсом для підключення касетного магнітофона. Унікальним для того часу стало також використання кольору і графічних режимів високої роздільної здатності, його звукових можливостей, а також вбудованої мови програмування BASIC.

Таким чином Apple II поклав початок революції в галузі персональних комп'ютерів. Це була машина для мас, а не тільки для любителів, учених чи інженерів.

Найпопулярнішим брендом серед смартфонів стала південнокорейська корпорація Samsung. За перший квартал 2021 року продали 77 млн мобільних телефонів Samsung. Всього у світі продали 340 млн пристроїв, що на 24% більше за аналогічний показник минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Розміром з валізу: перший комп'ютер Apple II важив 6 кг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути