четвер, 04 лютого 2021 09:08

З'явилася найбільша у світі соцмережа
6

4 лютого 2004 року вперше запустили глобальну соцмережу Facebook. Спочатку вона була доступна лише для студентів Гарвардського університету, але з 2006-го почала поширюватись інтернетом, доки не стала найбільшою у світі.

Творцями Facebook стали Марк Цукерберг, який у 23 роки став наймолодшим мільярдером у світі, Едуард Саверін, Дастін Московіц і Кріс Г'юз. Мережа входить у п'ятірку нгайвідвідуваніших сайтів світу та нараховує понад 2,5 млрд активних користувачів. З часом корпорація придбала Instagram, WhatsApp, корпоративний месенджер Workplace та компанію Oculus VR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook й Instagram заблокували Трампа до кінця його президентства. Заява Цукерберга

2010-го вийшов фільм Девіда Фінчера "Соціальна мережа", де показали історію створення Facebook. В основі картини - книга Бена Мезріча "Мільярдери мимоволі: як створювався Facebook. Історія про секс, гроші, геніальності та зраду". Драма зібрала $224 млн у світовому прокаті. Отримала 3 премії "Оскар". Журнал Esquire назвав її найкращим фільмом десятиліття.

Основним кольором оформлення сайту став синій, адже Цукерберг погано розрізняє відтінки червоного та зеленого. Facebook підтримує понад 70 мов світу. Саме на Facebook уперше стали застосовувати слово unfriend, що перекладається, як "прибрати з друзів".

Фото: Reuters

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У країні заблокували доступ до Facebook

У серпні торік капітал Цукерберга вперше перевищив $100 млрд. Голова компанії Facebook посів 3-тю сходинку серед найбагатших людей світу.

Зараз ви читаєте новину «З'явилася найбільша у світі соцмережа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути