середа, 15 лютого 2017 14:20

Пояснили, чому чоловіки мають нижчий IQ, ніж жінки

Пояснили, чому чоловіки мають нижчий  IQ, ніж жінки
Фото з arkaim-music

Учні різної статі мають відмінності y швидкості читання, уважності та рівні IQ. Це дослідження американські вчені з Університету Вашингтона опублікували в науковому журналі Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Науковці залучили до експерименту 27 дівчаток і хлопчиків, повідомляє tdnu.У них перевіряли техніку читання та визначали рівень IQ. Після досліду встановили, що y цих показниках учні різних статей мають відмінності.

У дівчаток і хлопчиків відрізнялися не середні показники, a мінімальні та максимальні. Як пояснюють вчені, хлопчики більше мають дуже низький або дуже високий IQ, високу і низьку швидкість читання. У всіх дівчаток ці показники близькі одне до одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли ген інсульту

За словами науковців, такі показники вони спостерігали у всіх вікових групах і класах навчання. Вчені припускають, що це зумовлено генетичними причинами і відмінностями в розвитку мозку чоловіків і жінок.

Мозок чоловіка і жінки влаштований по-різному, пише pravda. Вони розрізняються на молекулярному рівні. Це пояснює той факт, що чоловіки частіше страждають на дислексію - порушенням здатності людини опановувати навичкою читання.

Чоловіки переносять психологічний тиск на робочому місці гірше за жінок. Дослідження американських вчених показало, що після розмови з керівником плачуть 25% чоловіків і 18% жінок. Відтак представники сильної статі вразливіші до критики керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому чоловіки мають нижчий IQ, ніж жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути