четвер, 24 вересня 2020 13:08

Повз Землю рекордно близько пролетить астероїд

Повз Землю рекордно близько пролетить астероїд
Науковці ще не встановили точного розміру астероїда, але, за попередніми даними, він досягає 4,4-9,9 м у довжину. Фото: Pixabay

Cьогодні на дуже малій відстані від Землі пронесеться астероїд.

Згідно з інформацією Центру вивчення навколоземних об'єктів, зіткнення астероїда з Землею не буде, повідомляє space.com.

Він наблизиться до Землі на відстань 22 тис. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Землі наближається астероїд розміром із багатоповерховий будинок

Місяць, наприклад, розташований у середньому на відстані 384 тис. км від нас або приблизно в 30 земних куль. Цей астероїд пройде на відстані близько 2,1 Землі. Це означає, що астероїд 2020 SW пройде навіть ближче за телевізійні та погодні супутники.

Науковці ще не встановили точного розміру астероїда, але, за попередніми даними, він досягає 4,4-9,9 м в довжину. Цей астероїд виявили минулого тижня, 18 вересня. Із наближенням до Землі астероїд стане яскравішим, але його все одно не буде видно неозброєним оком.

Астероїд - відносно невелике небесне тіло Сонячної системи, що рухається по орбіті навколо Сонця. Астероїди значно поступаються за масою і розмірами планетам, мають неправильну форму і не мають атмосфери, хоча при цьому в них можуть бути супутники.

Астероїд 2020 QG пролетів на рекордно близькій відстані від Землі. Це помітили астрономи з обсерваторії Zwicky Transient Facility. Астероїд пролетів поблизу Землі 16 серпня, траєкторія його польоту була найближчою до нашої планети. Новий рекорд становить усього 2950 км.

Зараз ви читаєте новину «Повз Землю рекордно близько пролетить астероїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути