середа, 20 червня 2018 12:14

Повідомили, як ставляться поляки до українських студентів у Польщі

Повідомили, як ставляться поляки до українських студентів у Польщі
Чому українці здобувають освіту у Польщі. Зображення: eurostudy.info

Українські студенти у Польщі зауважують, що ставлення до них з боку поляків є добрим, або дуже добрим. Таких є більшість - 67%.
Про це йдеться в результатах опитування "Українські студенти в Польщі та Європі", проведеному у першій половині цього року.

За свідченням українських студентів, 23% поляків під час навчання в Польщі ставилися до них дуже добре, 44% - загалом позитивно. Неприязне ставлення до себе помітили в Польщі загалом лише 7% українських студентів, повідомляє Укрінформ.

У Польщі, за даними на 2017 рік, навчалися понад 35,5 тис. студентів з України.

Найперші причини вибору навчання у Польщі – отримання диплому європейського зразка (51%), незадовільні умови життя в Україні (47%), а також отримання кращих знань (45%).

Найчастіше обирають навчання за напрямками: суспільні науки та журналістика (32%), а також бізнес, адміністрація та право - 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі масово з'являються послуги і реклама українською

З усіх опитаних українських студентів в Польщі лише 7% мають твердий намір повернутися після навчання в Україну, 29% - їхати далі на Захід, а 28% - залишитися в Польщі.

Під час конференції представили також дослідження серед українських студентів, проведених в Чехії, Словаччині та Угорщині.

За більшістю показників, результати дослідження, за деякими винятками, подібні до проведених у Польщі. У Чехії спостерігається найвищий рівень інтеграції українських студентів до життя у чеському суспільстві, найменший — в Угорщині через складність у вивченні угорської мови. В Угорщині також найвищий відсоток українських студентів, які планують повернутися в Україну, а у Словаччині — найвищий відсоток студентів з України, які не мають наміру залишатися у цій країні.

Видавнича служба "Уран" сформувала рейтинг українських вузів. Як вихідні дані для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використали найавторитетніші серед експертів та засобів масової інформації національні та міжнародні рейтинги вузів України: "Топ-200 Україна", Scopus та "Вебометрикс".

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, як ставляться поляки до українських студентів у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути