пʼятниця, 05 березня 2021 09:18

Показали уламки космічного корабля Маска, що вибухнув після посадки
16

Американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить винахіднику Ілону Маску, здійснила 4 березня випробувальний запуск на 10 км 10-го прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship. Прототип вибухнув за кілька хвилин після посадки під час льотних випробувань.

У SpaceX заявили, що після вдалих випробувань "відбулася швидка незапланована розбірка Starship SN10", та показали його уламки.

Напередодні старту SN10 Маск зазначив, що випробування прототипу пройдуть успішно з імовірністю 60%. Starship SN10 тестували на пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика в штаті Техас. Корабель розробили для польотів на Місяць і Марс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілон Маск планує заснувати місто

Це була 2-га спроба протягом дня запустити Starship. Ще одну SpaceX здійснила за кілька годин до цього, однак за частки секунди до старту бортові комп'ютери послали сигнал про проблему з двигуном. Раніше компанія SpaceX екстрено скасувала випробування прототипу Starship через проблеми з двигуном. 2 попередніх аналогічних випробування закінчилися вибухом при посадці корабля.

Зараз ви читаєте новину «Показали уламки космічного корабля Маска, що вибухнув після посадки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути