вівторок, 24 грудня 2019 03:30

Показали центр Чумацького шляху

Показали центр Чумацького шляху
NASA опублікувало фото центру Чумацького шляху. Фото: NASA.

Космічне агентство NASA опубліковало фото центру Чумацького шляху.

За словами вчених, саме в центрі нашої галактики спостерігається найбільше скупчення гігантських молекулярних хмар, які мають низьку температуру та складаються з щільного газу та пилу та є своєрідним будівельним матеріалом для зірок, подібних до Сонця, передає NASA.

У центрі світлини можна розгледіти "карамельну тростину", яка охоплює аж 190 світлових років. Помітні спалахи червоного, жовтого і бірюзового кольору, дуги синього і зеленого кольорів та слабкі світлові плями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені довели існування другого супутника Землі

"Ми дуже заінтриговані красою цього зображення, воно справді екзотичне. Коли ти дивишся на це, ти відчуваєш, що дивишся на якісь дійсно особливі сили природи у всесвіті",- зазначив дослідник Йоханнес Стагун з Університету Джонса Хопкінса.

Світлина пролила світло на деякі наукові факти. Вчені з'ясували, що насправді 80% зірок, розташованих в нашій галактиці, були сформовані на самому початку, а не протягом всієї історії галактики, як вважалося раніше.

Тепер науковці стверджують, що гігантський вибух зореутворення викликав більше 100 тисяч вибухів наднових в центральному районі Чумацького Шляху в перші роки його існування.

Американські астрономи вважають, що придатне місце для висадки людей на Марсі знаходиться в районі рівнини Аркадія. Найбільш важливими критеріями вибору місця для посадки майбутньої пілотованої місії на Марс є вода та безпека.

Зараз ви читаєте новину «Показали центр Чумацького шляху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути