Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2020 09:34

Показали астронавтів NASA, які полетять на Місяць

Показали астронавтів NASA, які полетять на Місяць
Директор Управління Джеймс Брайденстайн заявив, що в групу будуть поступово додавати учасників з інших країн. Фото: pixabay.com

У NASA назвали 18 астронавтів, які претендують на місце в космічному кораблі Orion за новою програмою Artemis. 2024 року він має здійснити посадку на поверхню Місяця. Перша в історії жінка, що ступить на супутник Землі, буде саме з цієї групи.

У Космічному центрі ім. Кеннеді штату Флорида потенційних членів екіпажу, половина з яких уже літала в космос, представив віцепрезидент і куратор з космосу в США Майкл Пенс.

Найстаршому претенденту 55 років, а наймолодшому – 32. Їх вибирали з 47 активних астронавтів NASA. За кліком на імені відкриється коротка відеопрезентація астронавта: Енн Макклейн, Скотт Тінґл, Стефані Вілсон, Джозеф Акаба, Кайла Беррон, Раджа Чарі, Джессіка Воткінс, Меттью Домінік, Крістіна Кох, Віктор Ґловер, Ніколь Манн, Воррен Хобург, Жасмін Моґбели, Джонні Кім, Джессіка Меїр, К'єлл Ліндґрен, Кейт Рубінс та Френк Рубіо.

Директор Управління Джеймс Брайденстайн сказав, що в групу поступово додаватимуть учасників із інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай запустив на орбіту супутник для створення 3D-карт

З поверхні супутника Землі злетів китайський космічний апарат Chang'e 5 з першими в історії Китаю зразками місячного ґрунту на борту. Китайські інженери стверджують, що зонд витримав температуру в понад +100°С на поверхні Місяця.

Зараз ви читаєте новину «Показали астронавтів NASA, які полетять на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути