понеділок, 04 січня 2021 13:09

Поблизу української станції в Антарктиді відкололась крига заввишки, як семиповерховий будинок

Поблизу української станції в Антарктиді відкололась крига заввишки, як семиповерховий будинок
Науковці вели постійне спостереження за льодовиком, оскільки тріщина в місці відколу була давно. Фото: Національний антарктичний науковий центр

На льодовику Woozle Hill відколовся шмат криги.

Льодовик розташований на острові Галіндез біля української антарктичної станції "Академік Вернадський", повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Facebook.

"У цьому районі відкол такого масштабу стався вперше. Висота відколотої частини становить десь 20 метрів, це майже як семиповерховий будинок. Ширина – 5 метрів", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото гігантського айсберга, що дрейфує півднем Атлантики

Науковці вели постійне спостереження за льодовиком, оскільки тріщина в місці відколу була давно.

"Вивчення природної криги в Антарктиді – один із постійних напрямів досліджень українських полярників. Учені спостерігають за тим, як змінюються льодовики: тануть чи навпаки приростають, з якою швидкістю це відбувається, як утворюються тріщини, куди рухається крига тощо. Ці дослідження важливі, адже льодовики, як і, приміром, пінгвіни чи щучник, "розповідають" про зміни клімату в усьому світі", - сказали в центрі.

Біля острова Південна Джорджія в Атлантиці розколовся айсберг А68а. Він є одним з найбільших у світі, повідомляє Science Alert. Причиною розколу стали сильні підводні течії, через які айсберг розвернувся на 180°.

Зараз ви читаєте новину «Поблизу української станції в Антарктиді відкололась крига заввишки, як семиповерховий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути