вівторок, 24 листопада 2020 11:14

Півтора мільйона гривень виграли переможці Cinema Challenge Hackathon

Півтора мільйона гривень виграли переможці Cinema Challenge Hackathon

Більше 1 млн 400 тис. грн отримали переможці Cinema Challenge Hackathon — першого в Україні хакатону, мета якого — створення технологій за напрямом Cinema Tech. Він проходив з 14 до 22 листопада.

Ініціатор події - національний онлайн-кінотеатр sweet.tv разом із компанією з впровадження інновацій We_Challenge.Підтримало хакатон Міністерство цифрової трансформації України.

До фіналу увійшла 51 команда та більше 100 індивідуальних учасників. Серед рішень, які розробили переможці, — високоефективні рекомендаційні системи для фільмів і ТБ-програм; комплексний сервіс для спільного перегляду з друзями; сервіс, який допомагає батькам зробити стримінгову платформу розвиваючою для дітей; система для пошуку фільмів, знятих за книгою, яка була прочитана глядачем тощо.

sweet.tv виділив більше 1 млн 400 тис грн (50 000 $) на призовий фонд. Він став найбільшим за всю історію проведення хакатонів в Україні. sweet.tv розглядає цю сумму як інвестицію в розвиток платформи онлайн-кінотеатру та популяризацію українського контенту.

"Нам важливо розвивати Cinema Tech в Україні, адже ми впевнені, що завдяки новим технологіям україномовний та український контент стане популярнішим. Визначати переможців хакатону було досить складно, оскільки учасники представили блискучі та корисні ідеї. Багато з них ми неодмінно будемо втілювати. Є рішення, які ми можемо запроваджувати вже зараз, — говорить директор національного онлайн-кінотеатру sweet.tv Олександр Резунов. — Більше того, деяким командам, незалежно від підсумкових оцінок суддів, ми плануємо запропонувати продовжити розробку їхніх ідей".

Загалом до участі у хакатоні зареєструвалося 1 500 IT-спеціалістів. З них відібрали близько 500 учасників з 66 міст. Найстаршому було 50 років, наймолодшому — 16. Стартувала 71 команда. До фіналу дійшла 51 команда та понад 100 індивідуальних учасників.

"Зазвичай в оффлайн-режимі хакатон триває 2-3 дні, протягом яких команди можуть працювати з ранку до ночі. Цього разу ми вирішили протестувати 7-миденну модель в онлайн-режимі, яка показала себе дуже добре. У членів команд був час допрацювати та протестувати свої ідеї, та врешті-решт, підготувати дуже якісні рішення", — розповідає Євгенія Беспалова, співзасновник і стратег компанії з впровадження інновацій We_Challenge.

Переможців хакатону визначали у трьох напрямах:

Перший напрям - розробка рекомендаційної системи для фільмів в онлайн-кінотеатрах. Переможцями стали команди AfterParty (280 тис. грн/10 000 $ — 1 місце) і Too much recsys experience (2 місце — 140 тис. грн/5000 $).

Другий напрям — розробка рекомендаційної системи для ТБ-програм в онлайн-кінотеатрах. В цій категорії призи отримали команда Magic City (280 тис. грн/10 000$ — 1 місце) та Микита Мелент`єв (2 місце — 140 тис. грн/5000 $).

Переможців у цих категоріях визначали автоматично згідно з показниками ефективності роботи запропонованих рішень. Головною метою учасників та команд було створення сервісів, які максимально враховують особисті інтереси глядачів.

У третій номінації команди розробляли власні ідеї, які відповідають тематиці Cinema Challenge Hackathon.

1 місце (приз — 280 тис. грн, або 10 000 $) — отримала команда "Галичина". Розробники запропонували комплексне рішення, яке допомагає побудувати атмосферу кінотеатру вдома. Включає кімнату спільних переглядів фільмів з друзями, вбудований чат для обміну емоціями під час просмотру контенту, та можливість купувати костюми та інші аксесуари головних героїв. Додавати перегляду особового настрою.

2 місце (140 тис. грн, або 5000 $) — команда "Sweet Kids". Створила дитячий інтерактивний розвиваючий кабінет. За допомогою гейміфікації батьки можуть давати дитині завдання для перегляду. А дитина - створювати собі віртуального персонажа, збирати бонуси та витрачати їх на придбання атрибутів для свого героя. Виконуючі цікаві розвиваючі завдання, дитина привчається до дисципліни і дивиться корисний контент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кращі програмісти створять український Netflix

Національний онлайн-кінотеатр sweet.tv ініціював проведення серії IT-заходів для розробки нових рішень, які популяризують національній контент: кіно, ТБ-програми, серіали, дубляж.

Зараз ви читаєте новину «Півтора мільйона гривень виграли переможці Cinema Challenge Hackathon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути