понеділок, 20 листопада 2017 12:25

Здійснили квантову телепортацію інформації

Науковці з Китаю вперше здійснили безпечну пряму квантову телепортацію інформації на відстань 500 м.

Для цього використали оптоволоконний кабель, довжиною 2 км.

Експеримент ініціювала і провела дослідницька група Університету Цінхуа і Нанкинского університету зв'язку та телекомунікацій. Процес включав у себе розподіл квантових ключів коду, обмін квантовими шифрами, пряму передачу інформації. Ця техніка дозволяє безпечно передавати первинні дані.

Автор: відкриті пошукові мережі
  У майбутньому можна буде телепортувати інформацію на відстань до десятків кілометрів
У майбутньому можна буде телепортувати інформацію на відстань до десятків кілометрів

Телепортація заснована на феномені квантової заплутаності, коли два об'єкти - фотони - мають однакові хвильові функції, пише Новое время. Якщо їх розділити на велику відстань, зв'язок між ними збережеться. При цьому один впливатиме на стан іншого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для 7-річного хлопчика створили генетично модифіковану шкіру

Дослідники відзначають, що саме цей експеримент — ключовий у втіленні в практику теорії квантової прямої телепортації. Запевняють, що у майбутньому телепортацію можна буде здійснити на відстань до десятків кілометрів.

Американські вчені розробляють технологію, яка дозволить людям переміщуватися в бажану точку земної кулі. Про це повідомляє портал RybRu. Теоретично все готово, залишились технічні моменти. В основі - квантові технології. Вчені пояснюють, що кванти мають властивість зберігати в своїй структурі будь-які дані. Тому при освоєнні технології стане можливим переміщати предмети і навіть людей з одного місця в інше з неймовірною швидкістю.

Зараз ви читаєте новину «Здійснили квантову телепортацію інформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути