Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2020 12:40

Оператори розповіли, коли в Україні можна чекати 5G

Оператори розповіли, коли в Україні можна чекати 5G
5G варто очікувати не раніше 2022 року. Фото: pexels.com

Мобільні оператори Lifecell, "Vodafone Україна" та "Київстар" заявили, що запуску 5G варто очікувати не раніше 2022 року.

Директор зі стратегії "Vodafone Україна" Дмитро Пономаренко повідомив, що 4G протягом найближчих років буде залишатися основною технологією передачі даних для більшості користувачів, повідомляє AIN.ua.

"5G даватиме новий досвід там, де ці 2 характеристики є вкрай важливими. Наприклад, для безпілотних автомобілів 5G допоможе ліквідувати небезпечну затримку сигналу на великій швидкості. Швидкодія роботів і уніфікація інфраструктури будуть важливими для промисловості. З рештою завдань успішно справляється і 4G", - пояснив він.

Vodafone планує зосередити інвестиції на розгортанні мереж 4G на всій території України, а не на точковому впровадженні 5G.

У Lifecell вважають, що якісного 4G достатньо для абонентів. Інвестиції в 5G можуть уповільнити розвиток 4G в регіонах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мобільний оператор пропонує шукати інфікованих коронавірусом

"Якщо держава хоче розвивати 5G-технологію, не зупиняючи при цьому розвиток 4G, то правильним рішенням було б надати операторам частоти під нову технологію в безоплатне користування. Інші варіанти можуть привести до уповільнення розвитку 4G в регіонах, при цьому в великих містах оператори запустять ще й 5G. Таким чином ми тільки посилимо вже існуючу цифрову нерівність", - додали в lifecell.

У "Київстарі" також зосередились на розвитку 4G.

"Українські мобільні оператори зосереджені на розвитку технології LTE/4G, яка на вітчизняному телеком-ринку не так давно. У найближчі 2 роки оператори планують забезпечити доступ до швидкісної передачі даних в мережах 4G для 90 відсотків населення", - заявили у компанії.

Мобільні оператори розширили мережу 4G у столичному метро. "Київстар", "Vodafone Україна" та Lifecell, спільно з компанією - партнером Huawei, запустити інтернет 4-го покоління ще на 7 станціях і в тунелях між ними.

Зараз ви читаєте новину «Оператори розповіли, коли в Україні можна чекати 5G». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути