четвер, 11 квітня 2019 15:17

ООН показала вигляд плавучого міста
6

Oceanix City
Фото: Business Insider
Oceanix City
Oceanix City
Oceanix City
Oceanix City

Показали проект плавучого міста Oceanix City.

Основна його мета — вирішити проблему стрімкого збільшення рівня океану. На нього можна переселити людей із великих прибережних міст, яким загрожує затоплення, розробив споруду архітектор Б'ярке Інгельс, повідомляє Business Insider.

Адміністративною одиницею буде група з 6 платформ. 6 таких груп вміщатимуть 10 тис. жителів.

"Саме така кількість поселенців ідеальна, і дасть змогу досягти повної автономності, щоб виробляти свою енергію, прісну воду і тепло", — повідомляють автори проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники створили інноваційний агродрон

Усе продовольство планують перевозити на човнах водою або за допомогою дронів. Крім цього, його вирощуватимуть на місці. У місті не буде високих будівель, лише будинки від 4 до 7 поверхів. Будинки побудують зі стійких і натуральних матеріалів, таких як деревина і бамбук. У випадку, якщо майбутнє покоління захоче змінити концепцію, їх просто демонтують.

Тепер розробник шукає інвесторів, щоб втілити проект у реальність. Важають, якщо загроза затоплення великих міст стане реальністю, це може привабити інвесторів вкладати кошти у Oceanix City.

У 1961-2016-х льодовики за межами Гренландії та Антарктиди втратили більше 9,6 трлн т льоду, що призвело до зростання рівня Світового океану на 27 мм. Найбільше втратили за цей період льодовики Аляски, Патагонії та льодовики арктичних регіонів.

Зараз ви читаєте новину «ООН показала вигляд плавучого міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути