вівторок, 31 січня 2017 15:49

Виявили нові типи характеру у котів

Як і люди, коти мають свої типи характерів. Хвостаті улюбленці поводяться відповідно від того, яку мають особистість. Це виявили американські вчені з Університету Лінкольна.

Вони проаналізували 200 котів та їхніх господарів. Власників вусатих про якості їхніх улюбленців: дружелюбність, боязкість і схильність до агресії.

У результаті виявили 5 типів котячих характерів: кіт-людина, кіт-мисливець, кіт-кіт, "сварливий" кіт і "допитливий", передає gogetnews.

"Кіт-людина" ніжний і прив'язаний до свого господаря, потребує постійної його уваги. Такі коти вважають себе повноцінними членами сім'ї і навіть можуть впливати на людей. Вчені рекомендують якомога частіше гладити і гратись із котом.

"Кіт-кіт" не буде сумувати без господаря. Для такого кота краще спілкуватись із собі подібними. Любить тертися носами з іншими представниками котячих. Таким кішкам краще жити в парі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві факти про свійських котів

"Сварливий" кіт - незалежний і відчуває себе господарем у будинку. Зазвичай не потребує людської ласки і нерідко її відкидає. Не любить йти до рук чи бавитись із господарем і часто може бути агресивним. Він позначає свій простір і не любить, коли на нього зазіхають.

 

"Кіт-мисливець" - це тварина свободи і простору. Він завжди полює на на птахів, мишей - має добре виражені мисливські інстинкти. Погано приживається в закритому просторі. Такі коти люблять бігати за іграшками і переслідувати уявну здобич.

"Допитливий" кіт постійно щось досліджує, любить вивчати все навколо себе. Варто у будинку з'явитись новому предмету, людині чи речі, кіт одразу йде вивчати його. Весь час обнюхує предмети і шукає пригоди, не боїться нових місць. Допитливість у цього типу кішок превалює над обережністю.

"Знання особливостей характеру тварини допоможе налагодити господареві з ним більш тісний зв'язок", - стверджують співробітники Університету. Підкреслюють, типи особистості кішок можуть комбінуватися, але в будь-якому випадку якийсь домінує. Загалом, на думку фахівців, велику роль у формуванні характеру кота відіграє спадковість.

До цього вважали, що коти мають такі ж види темпераменту, як і людина: сангвінік, флегматик, холерик і меланхолік.

 

Кіт-сангвінік дуже живий, рухливий, швидко реагує на всі зміни, легко пристосовується до нового.

Кіт-флегматик трохи повільний, спокійний, байдужий. Він практично не показує свої емоції.

Кіт-холерик дуже енергійний, рвучкий, активний, емоційний. У такого кота настрій змінюється дуже швидко: може злитись і гарчати, а через хвилину - вимагатиме ніжності і ласки. Коти-холерики не дадуть заскучати.

Кіт-меланхолік легко ображається на дії господаря, особливо покарання і крик. Демонстративно показуватиме свою образу. Такі коти боязкі і тривожні. Часто вони обирають собі одного господаря, якому віддані, не зважаючи на інших.

Вчені з Японії довели, що інтелектуальний рівень котів на одному рівні з собачим. Коти мають гарну епізодичній пам'яттю і можуть відновлювати приємні події в деталях аж до розташування предметів. Можуть сприймати емоції і жести своїх господарів, запам'ятовувати їх і згодом відповідно реагувати.
Зараз ви читаєте новину «Виявили нові типи характеру у котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути