Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2024 18:55

Обличчя Баха спробували реконструювати у 3D-моделі
3

Вчені реконструювали обличчя німецького композитора 18-го століття Йоганна Себастьяна Баха, повідомили Daily Star
Фото: dailystar.co.uk
Вчені реконструювали обличчя німецького композитора 18-го століття Йоганна Себастьяна Баха, повідомили Daily Star
Вчені реконструювали обличчя німецького композитора 18-го століття Йоганна Себастьяна Баха, повідомили Daily Star

Вчені реконструювали обличчя за черепом, який, як вважають, малоймовірно належав німецькому композитору 18-го століття Йоганну Себастьяну Баху.

Однак після завершення роботи було виявлено разючу схожість. Про це повідомив британський таблоїд Daily Star.

Повідомляється, що Бах не був відомим за життя і був похований у безіменній могилі у німецькому Лейпцигу у 1750 році. У 1894 році був знайдений скелет, який нібито належав Баху, але його автентичність залишається під сумнівом.

Хоча дослідження 2009 року прийшло до висновку, що він навряд чи належить композитору, вчені використали череп, щоб реконструювати обличчя скелета. І виявилося, що він "суттєво сумісний" із портретом Баха, написаним за його життя, повідомили Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 33,8 млрд світлових років від Землі - телескоп "Джеймс Вебб" зазирнув у глибину космосу. Що там побачив

"Я ніколи не очікував, що між картиною та апроксимацією буде велика сумісність. Це пов'язано з різними факторами, зокрема стилем художника, похибкою відносно оригінальної структури. Але в цьому випадку, на диво, апроксимація виявилася значно сумісною з портретом", - сказав головний автор дослідження, бразильський графічний експерт Сісеро Мораєс.

"Чи означає це, що череп насправді належав Баху? На жаль, ні, оскільки апроксимація обличчя – це не процес ідентифікації, а процес розпізнавання, який може призвести до подальшої ідентифікації. Це може бути просто збіг, ми будемо впевнені лише з додатковими даними, такими як аналіз ДНК. Наразі ми знаємо, що череп має характеристики, які нагадують картину, яку приписують Баху", - сказав Мораєс.

Нова реконструкція почалася зі створення 3D-моделі черепа з використанням детальних даних, опублікованих 1895 року, невдовзі після знахідки скелета. Потім було об'єднано два підходи, щоб отримати об'єктивне відтворення обличчя. Коли об'єктивне обличчя було завершено, команда могла додати суб'єктивні елементи, такі як відтінок шкіри, колір очей і волосся.

Команда використовувала портрет Баха, написаний Еліасом Готлобом Хаусманом 1746 року, як орієнтир для своєї роботи. Фінальну реконструкцію обличчя також оцінювали на предмет схожості з цією картиною.

Йоганн Себастьян Бах - німецький композитор, органіст, клавесиніст і скрипаль, представник стилю бароко, один із творців світової музичної класики. Вважається одним із найвидатніших композиторів світу.

Бах узагальнив досягнення музичного мистецтва перехідного періоду від бароко до класицизму, а в майстерності поліфонії не мав собі рівних серед тогочасних музикантів.

Зараз ви читаєте новину «Обличчя Баха спробували реконструювати у 3D-моделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути