середа, 14 жовтня 2020 11:00

Новий рекорд: космонавтів планують доставити на орбіту за три години

Новий рекорд: космонавтів планують доставити на орбіту за три години
На МКС вирушили космонавти "Роскосмосу" Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков, а також астронавт NASA Кетлін Рубінс. Фото: pixabay

Ракета-носій "Союз-2.1а" з транспортним пілотованим кораблем "Союз МС-17" і новим екіпажем Міжнародної космічної станції стартувала 14 жовтня з Байконуру.

Ракета штатно стартувала о 8:45 за місцевим часом з майданчика №31, повідомляє Інтерфакс.

О 8:53 "Союз МС-17" штатно відокремився від третього ступеня ракети-носія "Союз-2.1а" і взяв курс на МКС. Політ корабля вперше пройде по надкороткій двовитковій схемі і займе трохи понад три години. Стиковка з модулем "Світанок" російського сегмента станції пройде о 11:52, що має стати рекордом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марс найкраще спостерігати цього тижня

На МКС вирушили космонавти "Роскосмосу" Сергій Рижиков і Сергій Кудь-Сверчков, а також астронавт NASA Кетлін Рубінс. Вони проведуть на орбіті 177 діб, заплановані 55 наукових експериментів і два виходи у відкритий космос. Перший буде пов'язаний з обслуговуванням систем і підготовкою нового шлюзового відсіку, другий - з прийомом нового багатофункціонального лабораторного модуля (МЛМ) "Наука", який відправлять до МКС навесні.

Команда доставить на МКС обладнання для пошуку витоку повітря, який на станції виявили в серпні і не змогли досі локалізувати й перекрити.

Зараз на борту МКС працюють росіяни Анатолій Іванишин, Іван Вагнер і американець Кріс Кессіді. Вони мають повернутися на Землю 22 жовтня.

Передполітна підготовка екіпажів проходила в умовах суворих медико-санітарних заходів проти Covid-19. У Центрі підготовки космонавтів (ЦПК) ім. Гагаріна виключили, що коронавірус може потрапити на МКС.

Запуск пілотованого корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції відбудеться в листопаді. Додатковий час знадобився для завершення тестування обладнання та аналізу даних, повідомили в NASA.Як зазначається, запуск був запланований на 31 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Новий рекорд: космонавтів планують доставити на орбіту за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути