четвер, 06 липня 2023 22:33

Нова соцмережа Threads виявилась агресивною до українців

Нова соціальна мережа Threads, яка запустилася 6 липня 2023 року, не дозволяє контент про війну та російську агресію. Така інформація баниться.

Загальні правила, які регулюють роботу Threads, розміщені у Instagram Help Center, враховуючи інтеграцію нової мережі з Instagram, пише ain.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соцмережа від Цукерберга Threads вже доступна

Тому типи забороненого у Threads контенту визначаються правилами, які вже давно працюють для Instagram: Instagram Community Guidelines. Весь контент, який користувач завантажує до цієї мережі, має їм відповідати, зокрема, але не обмежуючись такими заборонами:

можна постити тільки відео або текст, які або належать користувачеві, або на які в нього є права;

не можна постити зображення оголеного тіла (зокрема, зображення сексу, геніталій та дупи);

можуть бути застосовані обмеження і на частково або повністю оголені фото дітей, які постять їхні ж батьки;

не можна спамити, влаштовувати гівевеї за лайки, коментарі або підписки;

не можна постити підтримку тероризму, організованої злочинності або групам, які когось ненавидять;

не можна постити загрози та "мову ненависті": "Ніколи не ОК заохочувати насильство або атакувати когось, базуючись на їхній расі, етносі, національному походженні, статі, гендері, гендерній ідентичності, сексуальній орієнтації, релігії, інвалідності або хворобах" йдеться у правилах.

Українські користувачі часто використовують соцмережі для того, щоб проводити інформаційні кампанії, розвінчувати російську пропаганду, повідомляти іноземну аудиторію про воєнні злочини росіян в Україні.

У Threads (як і Instagram) доведеться бути обережніше у формулюваннях. Адже алгоритми соцмереж не дадуть можливості українським користувачам ображати росіян і бажати їм негараздів через таку дрібницю, як ракети або кулі, які росіяни посилають їм на голови.

 
 

Раніше Facebook і Instagram-алгоритми блокували не лише "мову ненависті" стосовно росіян, а навіть фото їхніх військових злочинів або хештеги, які про ці злочини розповідають.

У Threads також діють ці обмеження. Співзасновник monobank Олег Гороховський запостив тестовий пост із подібними месиджами і він протривав недовго.

 
Блогеру Сергію Стерненку видалили тред через це:
 

Соцмережа Threads від компанії Meta Марка Цукерберга вже доступна для iOS та Android у вебверсії.

Threads схожа на Twitter. Її розробляли з січня. У новій соцмережі є лайки, коментарі та репости. У головній стрічці є рекомендації й дописи від користувачів, на яких ви підписані. Можливості перемикатися між вмістом поки немає. У профілі можна переглянути теми та відповіді.

Зараз ви читаєте новину «Нова соцмережа Threads виявилась агресивною до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути