четвер, 29 листопада 2018 12:51

Назвали причини постійної втоми

Спеціалісти стверджують, що відсутність нормального сну - одна з причин постійної втоми.

Іноді досить поміняти подушку на зручнішу, щоб уранці прокидатися бадьорим. Але якщо комфорт сну не покращує самопочуття, то варто замислитися – це може означати про складну проблему зі здоров'ям. Існує кілька причин, передає svidok.online.

Сон

Цей чинник може негативно позначатися на стані здоров'я. За добу потрібно спати не менше восьми годин на добу. Для хорошого самопочуття потрібно приділити особливу увагу здоровому сну. Корисно також прогулятися перед сном. Дотримання цих правил дозволить виспатися і почувати себе на ранок бадьорим і відпочилим.

Брак енергії

Наявність енергії залежить від раціону харчування. Навіть якщо їсти багато правильних продуктів, втома не відступить. Обов'язково в раціон потрібно включити м'ясо, яйця, сир і рибу. Обов'язково має бути повноцінний сніданок, обід і вечеря. Варто уникати зневоднення організму, випивати вдень не менше 1,5 л. води. Усе це разом допоможе отримувати організму потрібну кількість вітамінів.

  Іноді досить поміняти подушку на зручнішу, щоб уранці прокидатися бадьорим. Фото: Вісті Придніпров'я
Іноді досить поміняти подушку на зручнішу, щоб уранці прокидатися бадьорим. Фото: Вісті Придніпров'я

Анемія

У жінок найчастіша причина втоми – анемія. Це надходження недостатньої кількості заліза в організм. Вона викликає знесилення, слабкість і задишку, супроводжується безсонням і головними болями. Найчастіше страждають анемією ті, хто втратив багато крові чи хворіють раком, артритом, нирковою недостатністю. Щоб усунути цю причину, треба вживати лікарські препарати з залізом. У їжу вживати морепродукти, м'ясо, зернові.

Захворювання щитовидної залози

Щитовидна залоза контролює метаболізм в організмі. Коли вона малоактивна, це призводить до збою в роботі організму, сповільнюється обмін речовин, внаслідок чого підвищується вага. Через це звична робота може здатися важкою. Розв'язати цю проблему неможна без лікарської допомоги.

Діабет

Причина цукрового діабету – накопичення цукру в крові. Він починає перетворюватися в енергію унаслідок того, що не може проникнути в клітини організму. Не дивлячись на те, що в організм поступає досить багато поживних речовин, клітини все одно голодують.

Депресія

Під час депресії зникає апетит, втрачається вага, переслідує апатичний настрій. Сама по собі вона знижує працездатність і негативно позначається на організмі. Разом з цим виникають проблеми з пам'яттю і увагою. Для вирішення цієї проблеми потрібно звернутися до лікаря.

Тривала робота за компютером викликає перенапруження очних м'язів. Тому більшість офісних працівників стикаються з перевтомою очей, їх почервонінням і частим головним болем.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини постійної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути